Effektiv eksekutiv rekruttering for din virksomhed

Effektiv eksekutiv rekruttering for din virksomhed

  • By :
  • Category : Blog
  • Comment : 0
Effektiv eksekutiv rekruttering for din virksomhed

Ledere og bestyrelsesmedlemmer har en stor indvirkning på de fleste større virksomheder, og der kan derfor være god idé i at vælge de helt rette til denne opgave. De store beslutninger træffes i mange virksomheder ikke nede i maskinrummet, men derimod på kontoret i blandt ledelse og bestyrelse. Derfor er det relevant at sørge for, at kontoret er befolket af kvalificerede mennesker, hvis værdisæt er overensstemmende med virksomhedens.

Eksekutiv rekrutteringer en kompleks opgave, da de bedste og mest kompetente ledere ofte er ansat i en stilling. Derfor kan du få hjælp udefra til at varetage denne opgave, da dette er et specialiseret felt, hvor der benyttes en lang række redskaber til at tiltrække mennesker til specifikke stillinger.

Den passive søgning – på tværs af ansættelser

Indenfor eksekutiv rekruttering arbejder man med kandidaters passive søgninger. Her er der tale om mennesker, som ikke aktivt søger et arbejde, men som alligevel konstant har øjnene åbne for mulige stillinger. Hvis man eksempelvis er ansat hos en velstående virksomhed, søger man ikke arbejde. Den passive søgning indikerer dog, at hvis en endnu bedre virksomhed, hvis værdier stemmer overens med ens egne, tilbyder en stilling, så er man interesseret. Man søger altså et arbejde. Dette er blot en passiv frem for aktiv søgning.

Værdi- og kompetencematching

Virksomheder differentierer sig alle fra hinanden, og lederen i én virksomhed er ikke nødvendigvis den rette leder i en anden virksomhed. Derfor fokuserer denne rekrutteringsform også på at skabe gode matches. Hvis virksomhedens marked er fluktuerende, aggressivt og konkurrencepræget, så nytter det ikke noget at tiltrække en leder, der klarer sig bedst med en virksomhed med monopolstatus.

Derfor kan din virksomhed ved brugen af disse rekrutteringsforløb læne sig tilbage, mens de erfarne rekrutteringsagenter klarer opgaven. At rekruttere ledere og bestyrelsesmedlemmer til store stillinger er et helt marked for sig selv, og der findes derfor en lang række af evner, kompetencer og erfaringer hos disse virksomheder, som tilbyder denne service. De har altså noget helt særligt at levere til din virksomhed, når der her søges efter nye ledere eller bestyrelsesmedlemmer.

partnertekst