Godt sparetip til kolde dage

Godt sparetip til kolde dage

Godt sparetip til kolde dage

Som de fleste nok har oplevet, så har det været utrolig koldt i de sidste mange uger. Flere dage har temperaturerne nærmet sig noget, der mest af alt kan betegnes som værende sibiriske tilstande. Vi har haft enkelte dage, hvor det har været frostgrader hele døgnet rundt, hvilket kaldes for et isdøgn.

Det siger sig selv, at når det er koldt alle døgnets 24 timer, så kræver det en del at holde en vis temperatur i ens hjem. Ofte er det sådan at huset bliver opvarmet om dagen, når det er plusgrader, men når dette ikke sker, skal der bruges meget energi hele døgnet rundt. Det betyder også, at der vil være mange der får nogle gevaldige ekstraregninger, eller har skulle fyre ekstra meget i de seneste par måneder. Der findes dog nogle måder, hvor du bedre kan holde på varmen, og dermed slippe for alt for høje ekstraudgifter.

Hold gardinerne ned

De fleste vælger nok at rulle gardinerne op, når de står op, så der kan komme lys ind. Der kan dog faktisk være en hel del at hente på varmeregnskabet, hvis du lader gardinerne være rullet ned, da det holder en hel del på varmen, da vinduerne som regel er meget kolde på grund af kulden, der kommer udefra. Det kræver dog, at du har nogle gode tykke mørklægningsgardiner (kan købes her), da tynde stofgardiner ikke holder på meget varme.

 

Ens temperatur giver lavere forbrug

Der er mange der har lidt forskellige temperaturer i deres forskellige rum, og eksempelvis har det køligere i soveværelset end i husets andre rum. Ser man på varmeforbruget, er det dog en dårlig ide. Det bedste man kan gøre, er at holde en rimelig ens temperatur i alle rum, hvor der ikke er lukket dør.

Flyt møbler fra radiatorer

Der er mange, der har en sofa stående foran deres radiator. Denne “stjæler” en stor del af varmen, så i stedet for have den stående lige foran, så fjern den 30 cm, så kommer der meget mere varme ud.

Luft hurtigt ud

Du ved nok godt, at du skal lufte ud, også selvom det er koldt, men ved du egentlig, hvordan du skal lufte ud? Mange gør det en gang om dagen og lader vinduer stå åbne i 10-15 minutter. Den absolut bedst og med besparende måde er dog, at åbne så mange vinduer og døre som muligt og virkelig lave gennemtræk, men kun i få minutter. Skru ned for varmen, og op for den lige efter. Så  får du både den bedste og billigste udluftning.

Du kan finde flere sparetips her

bjoern