Høj bilregning? Sammenlign værkstedspriserne

Høj bilregning? Sammenlign værkstedspriserne

Høj bilregning? Sammenlign værkstedspriserne

Undrer du dig også over, om du betaler for meget, når du har haft din bil på værksted? I denne artikel vil vi gennemgå, hvordan du kan spare på din bilregning og kigge lidt på de enkelte værksteder.

Værksteder

Først og fremmest vil du her blive gjort opmærksom på, hvilke muligheder du har og vælge imellem, idet vi kigger på forskellige typer værksteder. Af forskellige type værksteder er der:

  1. Mærkeværksteder
  2. Autoriserede værksteder
  3. Ikke-autoriserede værksteder

Starter vi med mærkeværkstederne, er der snak om nyvognsforhandlerne. Dette kan eksempelvis være Nissan, BMW eller Mercedes mv. Her gælder det også, at de ofte er placeret på en flot lokation, hvilket også resulterer i højere huslejepriser, hvilket kan være med til at øge prisen indirekte på dit værkstedsbesøg. Ydermere skal man heller ikke tage fejl af, at mærkeværkstederne altid konsekvent bruger originale reservedele fra producenterne.

Dernæst kommer de autoriserede værksteder. Endnu engang er der tale om et værksted, der har fået stemplet i form af ”autoriseret” som værende yderst professionelle. Til disse autoriserede værksteder kan der nævnes værksteder som eksempelvis det velkendte brand Automester. Disse værksteder sælger til gengæld ikke altid biler og ofte, hvis de gør, sker det ved salg af brugte biler. Hvad der er godt ved autoriserede værksteder er, at man som forbruger kan være tryg ved, at bilen bliver lavet ordentligt, og at der også bliver brugt gode og originale reservedele. Ulempen er selvfølgelig endnu engang, at de som oftest tillader sig at fakturere lidt mere end en ikke-autoriseret mekaniker.

Afslutningsvis har vi med et ikke-autoriseret værksted at gøre. Her er der tale om er værksted, der ikke har fået stemplet som autoriseret over deres forretning. Man skal dog ikke tage fejl af, at stemplet autoriseret ikke betyder uddannet og dygtig. Ikke-autoriseret værksteder har også kun mekanikere, som er uddannet, og som også kan være mindst ligeså dygtige.  Ikke-autoriserede værksteder kan også finde på at skifte dele med uoriginale reservedele.

Alt andet lige er et ikke-autoriseret værksted billigere end de to overstående alternativer.

Dog skal man ikke tage fejl af, at et værkstedsbesøg kan være dyrt, da det som oftest kommer som et uventet besøg, hvilket kan efterlade knas med økonomien. Her kan du dog altid få hjælp med et billån, hvis du eksempelvis er nødt til at anskaffe dig en helt ny.

Vigtigt at vide!

Uanset hvad der er grunden til, at du har sendt din bil på værksted – hvad enten det er service, reparation eller andet – så er det meget vigtigt, at du får værkstedet til at dokumentere, hvad de har gjort ved bilen. Du bør også få værkstedet til at dokumentere, hvad de vil lave ved bilen samt et overslag på det – vel at mærke inden de går i gang. Det skal du gøre for også at undgå at ende med en overdrevet stor værkstedsregning.

afslutningsvis bør man altid bede om at få garanti på det, der er blevet lavet på bilen. Hvis værkstedet ikke vil garantere for kvaliteten af deres arbejde, bør det overvejes at skifte værksted.

Tips og tricks

  1. Får du en faktura fra værkstedet, hvor der indgår poster som eksempelvis returafgift og miljøafgift, skal du være opmærksom på, at det i mange tilfælde er en opfunden afgift, som kun findes på lige netop det værksted. Dette gør regning til en opskruede regning og du bør nævne det!
  2. Kig efter priserne på reservedelene. På mange værksteder bliver prisen på reservedele skruet op til overdrevne priser, da dette er den nemmeste måde, de kan tjene lidt ekstra. I nogle tilfælde skruer de prisen to eller tre gange højere op end den reelle pris. Så vær opmærksom på reservedelepriser!
  3. Tænk over, hvornår du sender din bil på værksted! Du skal sikre dig, at mekanikeren har tid til at lave bilen. Sender du eksempelvis din bil til reparation fredag eftermiddag, så er der større sandsynlighed for, at regning enten bliver større grundet der er gået lidt weekend i den ved den enkelte mekaniker. Du kan også risikere at weekendstemingen resultere i, at din bil ikke bliver lavet så godt som den ellers kunne være blevet lavet.
  4. Unødvendig påfyldning af væsker. Du kan med fordel selv fylde sprinklervæske, olie, kølervæske på din bil, inden du sender bilen på værksted. Fylder dit værksted disse væsker på din bil, kommer du til at betale for det. Og en ting der er helt sikkert er, at du kommer til at betale overpriser for det.

partnertekst