Mange måder at bruge Google på

Mange måder at bruge Google på

  • By :
  • Category : Blog
  • Comment : 0
Mange måder at bruge Google på

I november 1998 så vi for første gang Google som en dissideret søgemaskine. Her efter ændres alt. Google har ændret vores måde at tænke op og den måde vi få ny viden fra. I denne artikel ser vi på nogle fakta omkring Google som virksomhed og hvordan vi som almindelige mennesker til dagligt bruger søgemaskinen.

Google startede som et studie projekt og fik d. 15. september 1997 købt domænet Google. com. Selskabet blev stiftet af de amerikanske ph. D-studerende Larry Page og Sergey Brin i september 1998. Her havde de fået etableret en startkapital på 1.1 million USD, og Andy Bechtolsheim, en af grundlæggerne af SUN Microsystem havde alene indskudt 100.000 $ i selskabet.

I 1999 flyttede selskabet ind i Palo Alto, hvor det var mange andre Silicon Valley virksomheder, virksomheden voksede og snart lejede selskabet et større antal bygninger i Mountain View i Californien.Virksomheden har ligget på adresse lige siden og i 2006 købte Google ejendommen, som i dag er kendt under navnet Googleplex.

Fakta og tal i dag

I 2015 havde firmaet over 57.000 ansatte på verdensplan. På lidt under 20 år er Google blevet til et af verdens største internetfirmaer, og samtidige en af verdens mest værdifulde virksomheder. Mange kender Google for at være en søgemaskine, men udover det, tilbyder Google nettjenester inden for e-mail (Gmail), oversættelse (Google Translate), sociale medier (Google+), kort/navigation (Google Earth og Maps), arbejde/produktivitet (Google Docs, Sheets og Slides) og meget mere. I 2006 købte Google video tjenesten YouTube, som de har ejet siden. I 2015, skete der en omstrukturering og i dag er firmaet ejet af Alphabet, der ledes af de to Google-stiftere, Larry Page og Sergey Brin. Sidste år omsatte Alphabet for lidt over 90 milliarder dollar. Kun fire internet-/teknologivirksomheder omsatte for mere end Alphabet i 2016. De fire er Apple, Samsung, Amazon og Hon Hai. Google tjenester bruges i stort set hele verden og termen “lad os google det”, er blevet en naturlig vending, hvis vi skal finde informationer som vil ikke kender.

admin