Så meget kan du spare på nye hvidevarer

Så meget kan du spare på nye hvidevarer

Så meget kan du spare på nye hvidevarer

En af de ting der fylder mest i medierne og ikke mindst på den politiske dagsorden for tiden er miljøet, og hvordan vi bedst muligt kan passe på det. Det er måske ikke den største synder af dem alle, men et af de steder, hvor man rent faktisk kan gøre noget selv, er i husholdningen. Der er nemlig rigtig mange, der har hårde hvidevarer, som opvaskemaskiner, vaskemaskiner, køleskabe og lignende, frysere der bruger langt mere strøm eller vand end nye miljøvenlige modeller gør.

Skift for miljøet og pengepungens skyld

Der er altså rigtig god grund til at skifte, for at bruge mindre strøm og ikke mindst at bruge mindre vand. Miljøet og din grønne samvittighed er dog langt fra den eneste gode grund. Både strøm og vand koster som bekendt penge, og har du en gammel strømsluger stående, kan du rent faktisk spare mange penge ved at skifte. Hvis du kigger på en vaskemaskine vil du hurtigt se, at du ikke kan opdrive en der ikke er minimum Energiklasse A, og de fleste er A+++.

Sådan ser det ud, når man søger efter en opvaskemaskine på Skousen.dk


 

Hvor meget kan man spare?

Hvor meget man kan spare, afhænger meget af, hvad man har i forvejen. Har man eksempelvis en vaskemaskine i Energiklasse A, er der ikke meget et hente ved at skifte til A+++. Har man derimod en ældre en af slagsen med Energimærke D eller lavere, er det en anden snak.

Her vil man typisk kunne spare i omegnen af 500 kroner om året. Antager man at den koster et sted mellem 3 og 4000 vil den være tjent hjem på 6-8 år alene i strøm. Dertil kommer et lavere vandforbrug, som både er godt for økonomien og ikke mindst miljøet.

Overtager man eksempelvis et hus, hvor alle hvidevarer er af ældre dato, vil man ved at udskifte ofte kunne spare mange tusinde kroner.

bjoern