Skab effektivitet helt simpelt

Skab effektivitet helt simpelt

  • By :
  • Category : Blog
  • Comment : 0
Skab effektivitet helt simpelt

For mange danske virksomheder, er den vigtigste ressource deres ansatte. Der er nemlig mange virksomheder, der lever af at sælge viden, eller andre ting, hvor der ikke er andet involveret end menneskelig arbejdskraft. For disse virksomheder, betyder det naturligvis også, at deres absolut største udgift er til lønnen til de ansatte. De er med andre ord også afhængige af disses effektivitet. Jo mere effektiv en medarbejder er, jo mere rentabel er denne også. At skabe effektive medarbejdere, er derfor også det ypperste mål for mange virksomheder.

Hvordan gør man?

Det helt store spørgsmål er naturligvis, hvordan man bedst gør det. Tiden hvor man troede at man skabte effektivitet ved at presse de ansatte, er for længst forbi. I dag er det mere de bløde værdier, der skaber effektivitet. En af de absolut største faktorer, er arbejdsmiljø. Her handler det ikke kun om hvorvidt der er skærmvægge, der holder lydniveauet nede eller om stolene man sidder på er gode nok, så man ikke får hold i nakken.

Det handler i høj grad også om det psykiske arbejdsmiljø, er der god stemning, er der sammenhold mellem de ansatte og kan man arbejde sammen med kollegaerne. Jo bedre og gladere de ansatte i virksomheden er, jo mere effektive er de også. Dette ved man lige fra lederen til direktøren.

Hvis man gerne vil skabe effektivitet i sin virksomhed, handler det derfor helt simpelt om, at man skal skabe glade medarbejdere.

bjoern