Skal du spare på din a-kasse?

Skal du spare på din a-kasse?

  • By :
  • Category : Blog
  • Comment : 0
Skal du spare på din a-kasse?

At være medlem af en a-kasse er det fornuftige valg, og det er langt de fleste af os da osse. Skulle du høre til blandt dem, der endnu ikke er, så skulle du kraftigt overveje, om det ikke var tiden at få meldt dig ind. At være medlem af en a-kasse giver en vis form for økonomisk sikkerhed, og hvis man vil have yderligere sikkerhed, er der mulighed for at tegne en lønsikring, der kan sikre helt op mod 85% af ens løn. Dette kan især anbefales, hvis man er højtlønnet, hvor der er langt ned til dagpengesatsen.

Hvilken a kasse skal man vælge?

Det store spørgsmål bør altså ikke være, om man skal være medlem af en a kasse, men hvilken en a kasse, man hvilken en man skal være medlem af. Her er der mange der vil være tilbøjelige til at kigge efter prisen. Det er da heller ikke helt ligegyldigt, hvilken en du vælger, hvis du udelukkende kigger på økonomi. A kasser koster typisk mellem 440 og 510 kroner, altså en forskel på op til 70 kroner om måneden, hvilket bliver til mere end 800 om året. På grund af fradrag osv, er forskellen dog relativ minimal.

Vælg efter branche

I stedet for at kigge efter prisen, er det langt vigtigere at du kigger efter branchen. For da forskellen i prisen er så lille, handler det i langt højere grad om, hvad a kassen kan gøre for dig, hvis du mister dit arbejde. Der er ikke nogen forskel på, hvad du får du dagpenge, da dette er en reguleret sats, som er bestemt i staten. Jo bedre din akasse passer til din branche, jo bedre vil de kunne hjælpe dig videre.

Du skal med andre ord ikke spare på din akasse, hvilken på hvilken en du vælger, eller hvorvidt du overhovedet vælger at være medlem. Det kan blive en meget dyr affære at lade være.

bjoern