Spar penge på din pension

Spar penge på din pension

Spar penge på din pension

Hvis man ellers til blandt de økonomiske fornuftige mennesker, som der heldigvis er mange af her i landet, så har du naturligvis en pensionsopsparing. Enten en du selv betaler til, eller en din arbejdsgiver betaler til, eller som det ofte er, en både du og din arbejdsgiver betaler til. Alt efter hvor mange år du har været i gang med at betale ind til den, står der sandsynligvis en ikke helt ubetydelig sum på denne opsparing. Det store spørgsmål er så, ved du hvordan den bliver behandlet?

Hvis du er som vi danskere er flest, har du nok ikke den helt store indsigt i, hvordan din pension bliver forvaltet. I stedet går du bare og håber, at der er nok til når du engang rent faktisk skal bruge den og skal på pension. Det er ikke blot lidt dumt at forholde sig sådan til tingene, det kan faktisk også blive rigtig dyrt.

At have en pensionsopsparing giver naturligvis næsten altid noget afkast, og den står og bliver mere værd for hvert år der går, men der er også mange gebyrer og lignende forbundet med at have en pensionsopsparing, og det er langt fra altid at ens opsparing bliver forvaltet på den bedst tænkelige måde, faktisk er der en overhængende sandsynlighed for, at det IKKE sker.

Når man har sine penge stående i en kæmpe pulje sammen med mange hundrede tusinde andre, giver det sig selv, at der ikke er meget håndtering af dine pege, men det hele blot er puljer, der skal give afkast, men som pensionsselskaberne og bankerne også skal tjene penge på.

Hvis du vil have det bedst mulige ud af din pensionsopsparing, kan det derfor være en rigtig god ide at tage kontakt til en investeringsrådgiver, der kan kigge på din nuværende situation og se om det kan gøres bedre, hvilket meget ofte er tilfældet. En lidt mere personlig håndtering vil næsten altid kunne give et større afkast, end hvis du blot er en blandt mange.

Hvis dine pension bliver håndteret korrekt, kan du spare rigtig mange penge på gebyrer, og de penge kommer dig selv til gode i sidste ende, da din pension vil være mere værd.

bjoern