Vil du vide mere om rødvin? Så læs med her.

Vil du vide mere om rødvin? Så læs med her.

Vil du vide mere om rødvin? Så læs med her.

Rødvin er rent faktisk den foretrukne vintype hos danskerne. Det er det på trods af, at vi ikke har nogen betydelig egenproduktion af vinen her i landet. Rødvins popularitet kan skyldes, at et godt glas rødvin bare passer ekstremt godt til lækkert mad. Det bliver drukket både i hjemmet, til fester og på restauranter. Men ved du noget om rødvin? Hvis ikke, kunne du tænke dig det? Eller kunne du tænke dig at vide mere? Så læs med her. Rødvinens røde farve skyldes de blålige druer, som bruges til at lave den, hvor skallerne indeholder rødt farvestof. Selvom rødvin kan fås i utallige nuancer, er rød klart den mest dominerende.

Hvad er rødvin?

Rødvin stammer overordnet set fra Frankrig, men den dag i dag produceres det over hele verden og er en særdeles populær drik. Historien bag rødvin viser, at det faktisk allerede begyndte at blive drukket for hele 6000 år siden. Grækerne producerede eksempelvis også rødvin 4500 år før vores tid. Det var dog først i løbet af 1700-tallet, at rødvinen begyndte at ligne den, som vi har den dag i dag. Der fik rødvinen nemlig både træfade, flakse og kortprop. Ligesom så meget andet spiritus, kommer rødvin også fra gæret frugtsagt. Det foregår ved, at skallen på druerne sprækker, hvorefter gærcellerne, der sidder på skallerne, vil gå i gang med at gære.

Hvordan laves rødvin?

At fremstille rødvin er faktisk sværere, end man skulle tro. Det første step er at høste druerne på marken. Dog er det forskellige tidspunkter på året alt efter deres modenhed, at druerne skal høstes. Efter høsten af druerne, får de lov til at gære, hvorved sukkeret bliver til alkohol. Nogle rødvine gærer i lang tid, mens andre ikke gør. Efter gæringsprocessen kommer rødvinen på fad, hvilket er med til at give den en god smag. Til sidst kommer rødvinen på flaske og bliver sendt ud, så den kan blive solgt.

nikolaj